Boeken

Beter op Reis & De Reis van je leven

De term 'schrijvers' blijft vreemd aanvoelen maar na twee bestsellers op ons naam  mogen we onszelf toch echt wel zo noemen. Met 'Beter Op Reis' kwamen we binnen in de Bestseller Top-60 op plek 2. Iets waar we enorm trots op zijn. In 'Beter op Reis' beschrijven wij de rollercoaster waarin we terechtkwamen toen er bij Viora leukemie werd geconstateerd. In 'De reis van je leven' komt onze wereldreis na het hele ziekte proces aan bod, we vertellen wat we meemaakten en geven je tips voor de reis van jouw leven.

Bestel onze boeken

Waarom een boek?

Aan het eind van onze wereldreis werden we benaderd door een uitgever of het ons leuk leek om ons verhaal op te schrijven. Viora had al langer het idee om haar ziekteproces te willen vastleggen op papier. De uitgever kwam met het idee om het boek samen te schrijven en zo ontstond het idee van Beter op Reis. Het was een bijzonder schrijfproces en bracht zowel nare als leuke herinneringen boven. Ons doel was om de lezer een vlieg op de muur te laten zijn tijdens zware gesprekken in het ziekenhuis maar ook op de momenten dat we elkaar er doorheen moesten trekken. Een boek met een traan maar ook met veel gelach.

Beter op reis

Als Viora te horen krijgt dat ze acute lymfatische leukemie heeft verandert alles: haar bruisende leven waarin ze samenwoont met haar vriend Joost, vijf keer per week sport en fulltime werkt staat volledig op zijn kop. In Beter op reis beschrijven Joost en Viora de rollercoaster waarin hun leven is veranderd: de gekke en aangrijpende situaties in het ziekenhuis, de hoop en wanhoop, kleine overwinningen en grote mijlpalen en hoe ze elkaar en hun relatie op de been houden. Na tweeënhalf jaar ziekenhuis wordt Viora genezen verklaard. Ze laten alles achter zich om hun droom waar te maken, en vertrekken voor een jaar op wereldreis. Beter op reis is ontroerend en aangrijpend, maar ook optimistisch en ontzettend vrolijk: indrukwekkende anekdotes worden afgewisseld met hilarische verhalen van Joost en Viora, elk vanuit hun eigen perspectief. Een inspirerend boek voor iedereen die zich afvraagt wat écht belangrijk is in het leven.

De reis van je leven

Twaalf maanden, vijftien landen en meer dan dertigduizend volgers: Viora Rebergen en Joost van Willigenburg lieten na een heftige tijd alles achter zich voor een adembenemende wereldreis. Zo namen ze de Transmongolië Express naar China, scooterden ze over de prachtige Filipijnen, dwaalden ze door eindeloze Vietnamese rijstvelden en toerden ze met een camper door het uitgestrekte Nieuw-Zeeland en Australië.

De reis van je leven is een unieke combinatie van hun indrukwekkende ervaringen, persoonlijke verhalen en grappige anekdotes, aangevuld met praktische tips en handige lijstjes. Want hoe bereid je zo’n reis voor? Welke spullen moet je vooral thuis laten liggen, en wat gaat er sowieso mis? Dit boek is hét begin voor elke lange of korte wereldreis, en onmisbaar voor elke reiziger.

Bestel het boek

Reviews

Nadat ik begon in dit boek heb ik hem in 1x uitgelezen. Meerdere malen met een brok in mijn keel gezeten door de manier waarop dit verhaal geschreven is. Ontroerend, maar door het sprankje humor geen zware pil. Het boek leest lekker weg en je wil nadat je begint met lezen niet meer stoppen. Wat een inspirerend koppel waar veel mensen nog wat van kunnen leren. Het verhaal wordt verteld zoals het is, met veel levenslessen en stof tot nadenken. Enorme aanrader!

Loes J. (34) - Venlo

Joost en Viora volg ik nu al een aantal jaren op Instagram en wat een powercouple zijn zij! Ze staan sterk in het leven en hun liefde voor elkaar is heel mooi om te zien. Toen ze een paar maanden geleden aankondigden dat ze een boek gingen schrijven, heb ik meteen een pre-order geplaatst. Gisterenavond in begonnen en in 1 adem uitgelezen. Een enorm mooi, maar ook heel verdrietig verhaal. Prachtig omschreven en verteld en erg pakkend. Zeker een aanrader! Geniet van het leven en stel dingen niet uit met het idee ‘dat komt later wel’. Leef nu en waardeer ook alle kleine dingen in het leven!

Gerianne S. (26) - Amersfoort

De keuze om dit boek vanuit zowel de patient als de partner te schrijven is ontzettend sterk. Er wordt vaak minder stil gestaan bij de gevoelens en de rol van de partner. De openhartige schrijfstijl van beiden geeft je een heel goede inkijk in het hele proces wat zo vaak zo zwaar is geweest. Het perspectief dat Joost & Viora steeds blijven houden en de enorme liefde voor elkaar en het leven maken dit boek ondanks het zware onderwerp toch heel positief om te lezen. Voor ons zeker een inspiratie om van iedere dag iets moois te maken en avonturen te blijven sparen.

Gerdien (41) - Enkhuizen