4 heerlijke nachten in Maastricht

Nadat we de halve wereld over zijn gereisd staat deze week de meest zuidelijke stad van ons kikkerlandje op het programma: MAASTRICHT!

Na een tocht van twee uur stappen we de trein uit. Meteen om de hoek bij het station van Maastricht ligt The Green Elephant hostel. Bij binnenkomst zijn we aangenaam verrast door de kleuren die ons tegemoet komen en het vrolijke meisje dat ons ontvangt.

‘Willen jullie ook een rondleiding?’ vraagt ze enthousiast als ze meeloopt naar ons ‘tiny dream house’. Dat lijkt ons leuk, we zijn al door zoveel gangen gegaan dat we wel eens willen zien hoe dit hele hostel in elkaar zit. Debbie de eigenaresse van het hostel neemt ons mee door het hostel en laat ons alles zien, zowel het hostel gedeelte als het hotel gedeelte en natuurlijk mag de mooie wellness ook niet ontbreken. Helaas mag de wellness pas op woensdag open maar dat is voor ons nog maar 2 dagen wachten.

Na de rondleiding besluiten we lekker het terras op te gaan en we vragen aan de receptioniste waar we moeten gaan zitten: cafe Zuid is erg leuk! Omdat het maandag is zijn veel restaurants gesloten maar uiteindelijk komen we uit in de Koestraat. Bij restaurant Clichee, gaan we op het terras zitten en bestellen vegan rendang met zoete aardappelfrietjes, edamame boontjes en gyoza’s. Allemaal super lekker!

Daarna is het tijd om terug te gaan naar ons ‘tiny dream house’ het voelt gelijk weer alsof we aan het backpacken zijn, de wc en de douche zijn op de gang en delen we met ongeveer 20 andere gasten. Ons kleine kamertje voelt knus aan. We slapen dus als het ware op een soort dorm maar wel allemaal in afgesloten ruimtes.

Als we de volgende ochtend wakker worden zijn we enorm benieuwd naar het ontbijt. Nog nooit eerder hebben we in een hostel geslapen waar we ook kunnen kiezen uit vegan ontbijt opties. Helaas is alles een beetje anders vanwege de corona, zo is er geen buffet en zijn er veel minder tafels, ook zijn er net iets minder opties dan normaal. Het ontbijt is heerlijk, ik heb een bakje soja yoghurt met allerlei zaden en noten en Joost heeft brood met lekkere smeerseltjes gekregen. De avond van te voren moesten we een formulier invullen wat we wilde eten en we krijgen dit dan ook netjes op een dienblad geserveerd.

S ‘avonds eten we in het restaurant van The Green Elephant. Ook dit menu is weer vegan en daar zijn we heel blij mee. Vooraf krijgen we een pompoenpaprikasoepje, als hoofdgerecht een wrap met gegrilde groenten en als dessert creme brulee. Het is heerlijk en na de nodige wijntjes vallen we als een blok in slaap.

Op woensdag hebben we wel zin om de net geopende sauna in te gaan. We krijgen bij de receptie te horen dat we een tijdslot moeten reserveren en we kiezen voor 14:45. Nadat we onze badjassen,handdoeken en slippers hebben opgehaald bij de receptie mogen we naar binnen. Het is voor ons zo lang geleden dat we in een sauna zijn geweest. Het voelt meteen zo relaxt hier en het is zoveel groter dan je verwacht van een hostel. Er zijn zeker 5 sauna’s, er is een voetenbad, een ruimte voor behandelingen en heerlijke douches. Vanochtend zijn we verplaatst van het hostel naar het hotel gedeelte. We slapen op een vier persoonskamer en hebben hier wel een eigen douche en wc. De kamer bestaat uit een soort stapelbed met twee losse bedden eronder. De ruimte is niet groot maar wel erg praktisch ingedeeld.

Het hotel gedeelte is avonds een stuk minder gehorig dan het hostel gedeelte. Daar hoorden we toch vaak mensen lopen, hoor je deuren op en dicht gaan en mensen met elkaar praten. Dat hoort natuurlijk helemaal bij een hostel maar in de hotelkamer slapen we rustiger.  Na 4 heerlijke nachten checken we uit. We hebben genoten. Wat een fijn hostel is dit! Wil jij nou ook in dit hostel verblijven? Dat kan! Met code STAY en STAYPODS krijg je zowel voor de hotelkamers als voor de hostelkamers 15% korting!

Read all about it

Laatste blogs

Alle blogs