16/2/2022

Wintersport in Kleinwalsertal

Al toen ik twee jaar was gingen we, naar dit gebied, naar Riezlern in Oostenrijk om precies te zijn. Voor mij dus heel bekend terrein. Tussentijds kozen mijn ouders ook wel eens voor een andere wintersportbestemming zoals Gerlos of Les Arcs. Drie jaar geleden, net voor onze wereldreis vroegen mijn ouders of we weer mee wilden naar Riezlern. Na jaren van niet skiën voor mij en voor het eerst voor Joost. Het hele gezin ging mee, inclusief mijn opa en oma die vroeger ook altijd mee gingen. Dit jaar gingen we weer, dit keer zonder opa & oma maar wel met het hele gezin. 


Wat praktische info over het Kleinwalsertal: 

  • 800 kilometer vanaf Utrecht 
  • 7,5 uur rijden
  • Net over de grens bij Duitsland
  • Ongeveer 130 kilometer aan pistes
  • Meerdere skischolen 
  • Veel restaurants en hotels
  • Gebied voor zowel beginners als gevorderden skiërs/snowboarders 
  • Goede busverbindingen naar alle liften (gratis met skipas)

Slapen

Wij sliepen zelf in Hotel Bellevue, het hotel waar we dus al sinds jaar en dag komen. Lekker traditioneel Oostenrijks met veel originele details zeg maar ;) Dit hotel ligt net buiten het dorp, maar de bus komt hier ieder half uur en brengt je binnen 5 minuten naar het centrum van Riezlern en stopt bij alle skiliften die ook in het dorp beginnen. 


Skien

De mooiste pistes (wat ons betreft) vind je bij Ifen. Een gebied net buiten Riezlern, je moet hier even een paar minuutjes langer voor met de bus maar geloof ons, door de bomen skiën hier is echt magisch! Wij zijn niet de types die perse de eerste lift (08:00) omhoog willen hebben, wij zijn iedere dag rond 10:00 de lift ingestapt en hebben iedere dag gemiddeld 40km geskied om rond 16:00 af te sluiten in een café met een biertje. Doordat het zo'n lekker en zonnig weer was hebben we vooral uitgebreid geluncht en vaak tussenstops gemaakt voor een cappuccino in de zon op de piste.

Skiverhuur/Skipassen

Van te voren hadden wij onze kies gereserveerd bij Kessler, dit zit midden in het dorp. Je hebt trouwens allerlei skiverhuurbedrijven hier zitten, dus je kunt ongetwijfeld ook ergens binnenlopen en iets huren maar door het vooraf te reserveren gaat het allemaal wel iets sneller! Ook je skipas koop je bij winkels die skies verhuren. Wij hebben hier alles gehuurd dus schoenen, skies, stokken en een helm.

Corona

Op het moment dat wij hier waren (6 t/m 12 februari 2022) waren ze enorm streng op mondkapjes type FFP2, deze moest in iedere lift op. Wat dus handig is, is het mondkapje aan je helm bevestigen, wij hadden dunne zwarte elastiekjes mee en bonden op die manier het mondkapje vast. Ook was het overal verplicht om een zitplaats te hebben, een geldige QR-code te tonen (met booster) en een mondkapje te dragen in restaurants en tijdens de après-ski.

Eten/drinken 

Dit gebied heeft echt enorm veel leuke terrassen aan de piste, we zullen ze niet allemaal noemen hier. Je komt ze tijdens het skiën vanzelf wel tegen. De hele week dronken wij, als we geen alcohol dronken, Schiwasser en Almdudler. Schiwasser is gewoon een andere naam voor een heel groot glas limonade en Almdudler lijkt het meest op Rivella. Allebei super lekker in het zonnetje! Wat je in Oostenrijk absoluut moet proberen is Kaiserschmarren, een kruising tussen een pannenkoek en cake in kleine stukjes gesneden! Hmmm! Wat ook zeker niet mag ontbreken tijdens je wintersport is Kasespätzle! Dit is een soort pasta met hele lekkere kaassaus. 

Kaiserschmarren hmmm!


Après-ski

Hiervoor is dit gebied misschien niet het allermeest geschikt, al heb je in Riezlern wel Plattform, een super gezellige plek voor een drankje na het skiën! Onder grote parasols vloeit de drank rijkelijk en staat de foute Duitse muziek net een tikkie te hard, precies zoals dat hoort :)


Nog een laatste tip

Neem winterbanden onder je auto en vergeet geen sneeuwkettingen te huren of kopen. Meestal niet nodig, maar geloof ons, we hebben dagen gehad met zoveel sneeuw dat auto’s echt over de wegen glibberden! 

Die bomen!

Hebben we je overtuigd om ook te gaan? En mogen we alweer terug? 

Heel veel liefs,

Viora & JoostRead all about it

Laatste blogs

Alle blogs