10/1/2022

Een auto huren in het buitenland, handige tips!

Een auto huren in het buitenland kan misschien wat spannend aanvoelen, zeker als je dit voor het eerst gaat doen. Maar geen zorgen, het komt goed! We hebben wat punten voor je op een rijtje gezet waar je op moet letten! 

Regel vooraf

Boek je auto alvast vanuit Nederland, zo krijg je goed de kans op prijzen te vergelijken en wordt je op het vliegveld niet voor het blok gezet met een hele dure auto.

Goede maatschappij

Huur je auto bij een betrouwbare maatschappij, denk hierbij aan de grotere maatschappijen als bijvoorbeeld Sunnycars of Hertz.

Dezelfde locatie

Haal de auto op en lever de auto weer in bij dezelfde verhuurlocatie. Op een andere plek inleveren kost je altijd een one-way fee die kan oplopen tot wel honderden euro’s.

Credit card

Zorg dat je een credit card hebt. Je kan heel moeilijk en auto huren zonder creditcard.

Reken een uur extra

Houd er rekening mee dat je altijd wel even zoet bent met in de rij staan bij de verhuurder voordat je de weg op kunt. Bijna altijd staat er een lange rij bij de balie, moet iedereen z’n gegevens opnieuw invullen, proberen ze je een upgrade aan te smeren(niet doen!) en ga zo maar door. Reken dus zeker een uur tot anderhalf uur extra voordat je kunt vertrekken vanaf het vliegveld.

Foto's maken

Maak altijd foto’s voor je wegrijdt bij de verhuurder, zo voorkom je gedoe over schade die er al was voordat jij de auto huurde.

Verzekering

Zorg dat je goed verzekerd bent, maar laat je geen dubbele verzekering aansmeren (daar zijn ze erg goed in!). Vaak kan je bij het reserveren van de auto online al een verzekering afsluiten en ben je goed gedekt maar toch proberen ze je bij de balie met enge verhalen dubbel te verzekeren.We hopen je met deze tips een beetje op weg geholpen te hebben! Alvast heel veel plezier met je vakantie  :)


Read all about it

Laatste blogs

Alle blogs