Wie zijn wij?

Over ons

Hi! Wij zijn Viora en Joost en hebben in 2019/2020 de reis van ons leven gemaakt. We zijn met een backpack op onze rug een jaar lang de wereld over getrokken nadat Viora hersteld was van acute leukemie. We kregen zoveel leuke reacties op het delen van onze reisavonturen dat we hier ook in Nederland gewoon mee door zijn gegaan. Maandelijks inspireren we ruim 100.000 Nederlanders die we vol enthousiasme dagelijks een inkijkje geven in ons Utrechtse leven.

Ondertussen doen we dat niet alleen via sociale media maar hebben we in 2020 het boek 'Beter op Reis' uitgebracht, dit gaat over de reden van onze wereldreis. Dit boek is een bestseller geworden en heeft de tweede plek behaald in de Bestseller Top 60.  

Wie zijn wij

Joost is 33 jaar en opgegroeid in Wijk bij Duurstede, op zijn 20e is hij naar Utrecht verhuisd voor zijn studie Communicatiemanagement en heeft sindsdien de stad niet meer verlaten. Tijdens de studie was de kans al groot dat wij elkaar konden tegengekomen aangezien Viora dezelfde studie deed alleen dan twee jaar later. Toch hadden we in 2013 de app Tinder nodig om elkaar te leren kennen. Na de eerste date was het meteen raak en zijn we onafscheidelijk geworden. Viora (30) woonde toen ook al ruim 8 jaar in Utrecht nadat ze altijd in Den Dolder heeft gewoond. Momenteel is social media ons leven en werken we dagelijks full-time aan het creëren van content, het inspireren van onze volgers en het opzetten van online marketing campagnes voor en met bedrijven. Zo komt de studie toch nog van pas ;)

Daarnaast is Joost nog werkzaam als fotograaf, hij maakt de mooiste foto's van mensen en producten die worden ingezet in reclame-uitingen, social media of gewoon voor in een lijst aan de muur. Viora heeft naast Be More Unicorn ook nog een succesvol persoonlijk account. Daarop deelt ze inspirerende verhalen en is ook haar hele rollercoaster van de acute leukemie terug te vinden. Haar ervaringen deelt ze graag middels Viora Talk's en is ze het gezicht van een aantal vooraanstaande merken.

Acute leukemie

In januari 2016 kregen wij de grootste klap van ons leven te verwerken: Viora kreeg acute leukemie en moest een behandeling in van 2,5 jaar. Al heel snel kwam toen in ons op: als ze het geluk heeft om weer te genezen willen we echt de wereld zien en dit niet uitstellen voor ‘over een paar jaar’.  Er is zoveel moois te ontdekken en te zien en het leven kan zo voorbij zijn.

Nadat Viora klaar was met haar behandeling besloten we dat we samen een tattoo wilden. We hebben allebei een eenhoorn laten tatoeëren voordat we aan de reis van ons leven begonnen. Viora op haar pols en Joost op zijn enkel. De eenhoorn is voor ons symbool is gaan staan voor het overleven van kanker en het geven van kracht en positiviteit. Daarom vonden we dat de eenhoorn ook centraal moest staan in onze naam en website die we voor onze wereldreis hebben opgezet. We willen hiermee uitstralen: doe eens gek, ga je dromen achterna!

Utrecht

Samen met onze ondeugende kat Pip wonen we al ruim 6 jaar samen in het centrum van Utrecht. Een paar jaar geleden hebben wij samen een huis gekocht en kijken we vanaf ons zonnige dakterras rechtstreeks naar de Dom. Wat we met het huis hebben gedaan tijdens onze wereldreis vertellen we je hier. Naast de Utrechtse terrassen zijn we ook regelmatig te vinden in de sportschool, lopen we graag hard en ondernemen we spontane tripjes. Die spontane tripjes komen trouwens vooral vanuit Viora want Joost houdt niet van verrassingen en wil graag weten waar die aan toe is.

Dromen

Dromen en toekomstplannen hebben we in overvloed. Zo willen we nog een keer een lange reis maken, misschien ooit zelf wel een camper kopen en zien we ons wel wonen in een huis met een grote moestuin, dieren en een paar kleine 'eenhoorns'. In alles wat we doen beseffen we dat morgen je niet is gegeven dus leef vandaag!