7/3/2019

De meest gestelde vragen

De afgelopen tijd hebben we al vaak ons verhaal verteld, het is grappig om te zien dat vrijwel iedereen dezelfde vragen heeft. En dat we er na een keer of 20 vertellen zelfs een beetje gek van werden om steeds hetzelfde te vertellen, hoe leuk we het zelf ook vinden dat we gaan… Maar het is super tof om te zien dat iedereen het ons zo gunt en zo goed begrijpt waarom we dit gaan doen. Omdat jij misschien ook wel een van deze vragen hebben zetten wij ze hieronder voor je op een rijtje!

Wat doen jullie met jullie huis?

Verhuren! Wij hebben sinds 2 jaar een koophuis en hebben dus de luxe om het te verhuren (wat bij een huurwoning vaak sowieso niet mag) en o.a. met het geld dat we daaraan overhouden te gaan reizen. We hebben ons huis via een verhuurmakelaar verhuurd voor 12 maanden zodat we ons tijdens de reis nergens zorgen om hoeven te maken. Mocht je dit zelf ook van plan zijn, let dan wel op: niet bij elke hypotheekverstrekker mag je zomaar je huis verhuren.

Waar gaat Pip heen?

Voor Pip zijn we druk bezig, ze krijgt een heel fijn tijdelijk huisje, eigenlijk waren we verbaasd hoeveel mensen deze vraag stelden. Maar tegelijkertijd ook verbaasd dat we via Instagram zo makkelijk in contact kwamen met een heel lief stel dat waarschijnlijk in die tijd voor haar gaan zorgen.
Pip is een binnenkat en is niet gewend om buiten te zijn, daarom willen we wel graag een plekje waar ze binnen kan zijn en niet naar buiten gaat. Want anders vinden we het zielig om haar daarna ‘op te sluiten’ als ze eenmaal gewend is geraakt aan het naar buiten gaan. Ik heb al de nodige tranen gelaten omdat ik me een slecht baasje voelde en haar eigenlijk niet wil achterlaten. Maar Joost en ik hebben wel besloten dat een kat niet onze wereldreis mag beïnvloeden en dat er genoeg lieve mensen zijn die voor haar kunnen zorgen.

Waarom een jaar? Is een jaar niet veel te lang?

Heeeeel lang zelfs! Maar om ons heen hoorden we zoveel mensen die bijvoorbeeld 4 maanden of een half jaar weg waren geweest en vrijwel iedereen zei ons dat dat te kort was. Nu we de mogelijkheid hebben om zo lang te gaan willen we die tijd ook echt gebruiken! Zoals gezegd hebben we ons huis ook voor een jaar verhuurd dus we kunnen nu eigenlijk ook niet eerder terugkomen.

Gaat Joost zijn baan opzeggen of neemt hij een onbetaald verlof?

Joost heeft zijn baan opgezegd om nog meer het gevoel van vrijheid te ervaren. Zijn laatste werkdag is 12 april zodat we daarna nog ruim een week alles thuis kunnen afronden voordat we vertrekken. Wanneer we terugkomen van de reis gaat Joost kijken waar hij met z’n marketing/communicatie achtergrond terecht kan. Maar misschien gaat hij wel een hele andere richting op en wordt hij full-time fotograaf of ontdekt hij tijdens de reis een nieuwe kwaliteit en dat geldt voor mijzelf natuurlijk ook.

Wat wordt jullie route?

We willen de route zo min mogelijk vastleggen maar we beginnen met de Trans Mongolie Express, reizen dan 3 weken door China, vliegen daarna door naar de Filipijnen en vanaf daar hebben we nog geen verder plan. Wel weten we dat we rond de feestdagen in Australie zullen zijn en daarna waarschijnlijk richting Zuid-Amerika vliegen. Joost is van nature wel echt een planner en houdt niet van verrassingen, maar dit is nu juist iets wat we tijdens deze reis gaan ervaren. Vooral Joost zal zich moeten overgeven aan de waan van de dag en wel zien het alles loopt.

Hebben jullie deze website en het logo zelf gemaakt?

Zowel Joost als ik hebben communicatie gestudeerd dus we hebben wel gevoel voor taal en een verhaal vertellen. Maar een website maken en een logo ontwerpen is wel een andere verhaal. Joost is naast zijn baan ook in te huren als fotograaf en zo is hij is contact gekomen met CRCL Media. Zij maken websites die geloven in duurzaam ondernemen en daarmee bij kunnen dragen aan een betere toekomst. Daarom maken zij websites die duurzaam zijn en dat betekent dat zij een deel van hun omzet doneren aan Trees for All. Deze organisatie zorgt ervoor dat er nieuwe bomen geplant worden in verschillende delen van de wereld. Wij zijn onwijs blij met het eindresultaat van onze website en hebben samen met CRCL Media de perfecte manier gevonden om onze reis vast te leggen in een online reisdagboek met veel ruimte voor blogs, foto’s en video’s.

Het logo van Be More Unicorn hekennen jullie vast wel van de tattoo die wij hebben. Met dit als uitgangspunt is Marlieke van MarliekeMedia aan de slag gegaan en heeft een ontwerp gemaakt waarbij zowel de eenhoorn, vrijheid en het travel gevoel tot zijn recht komen. Wat ons betreft is dit heeel goed gelukt! Ook helpt Marlieke ons bij het editen van de video’s omdat ze naast haar fulltime baan ook bedrijven en merken zeer succesvol helpt met het creëren van video content.  

Komen er nog familie en vrienden bij jullie langs tijdens de reis?

Dat is wel het plan, de vader van Viora roept al 1,5 jaar dat we Kerst 2019 in Sydney gaan vieren, dus dat zijn we nu allemaal aan het regelen en uitzoeken! Doordat we in de Nederlandse zomervakantie periode in Azie zitten zijn er veel vrienden en bekenden in die periode ook op vakantie in bijvoorbeeld de Filipijnen, Indonesie of Maleisie zijn. We zullen dus zeker in dat gedeeltje van de reis vrienden gaan opzoeken, of zij ons natuurlijk.

Gaan jullie vloggen tijdens jullie reis?

Dat is wel ons plan, uiteraard wordt het geen dagelijkse vlog want we willen wel echt kunnen genieten van de reis en niet alleen maar bezig hoeven zijn met filmen en iedere ochtend te moeten zeggen; ‘Welkom bij weer een nieuwe vlog mijn naam is Viora en dit is Joost!’
Maar we gaan zeker video’s maken! Omdat Joost zijn passie erg bij fotografie ligt zullen we waarschijnlijk wel meer foto’s gaan maken en met jullie delen. Dus zorg zeker dat je daar niks van mist via onze instagram.

Zijn jullie niet bang voor heimwee?

Natuurlijk hopen we niet dat we snel terug willen naar huis, al zullen er altijd wel momenten zijn dat je er misschien even doorheen. We hebben al in veel boeken en blogs gelezen dat het heimwee gevoel ook bij het reizen hoort. Wel zijn we blij dat er wat vrienden van ons in Azie zitten en natuurlijk dat de ouders van Viora langskomen, dat geeft wel weer een beetje het gevoel van thuis. Maar juist doordat we in Nederland alles achterlaten is er bijna geen reden om terug te komen nouja.. alleen voor Pip dan!

Liefs,

Joost & Viora

Read all about it

Laatste blogs

Alle blogs