8/1/2020

GILI AIR: ons nieuwe lievelingseiland!

Zowel vanaf Lombok of Bali kun je heel makkelijk naar de Gili eilanden. Wij kregen zoveel tips dat we de Gili eilanden niet over mochten slaan. Maar omdat de Gili eilanden uit drie eilanden bestaat moesten we nog kiezen welke we zouden nemen. Gila Trawangan is een party eiland vol dronken en feestvierende Australiërs, Gili Meno is heel klein en daar is vrijwel niks te beleven tenzij je van rust en stilte houdt. Gila Air is precies daar tussenin, geen grote en uitbundige feestjes maar wel meer dan genoeg gezellige restaurants en cafes aan het strand. Het is echt de perfecte plek voor vakantie vierende stelletjes.

Wij namen de boot vanaf Lombok (Bangsal) naar Gili Air, dit is maar een klein stukje varen met een lokale boot en kost nog geen euro.
We planden om 2 nachtjes op Gili Air te blijven, want hoeveel kan er nou te doen zijn op zo’n klein eilandje?! We zetten 1 voet op Gili Air en allebei zeiden we: 2 nachtjes, dat is veel te kort! De sfeer was gelijk relaxt, fijne restaurantjes, leuke koffietentjes, gezellige straatjes en geen scooters maar alleen wat paardjes als vervoer (wat ik overigens niet aan kon zien, zo zielig!)

Gila Air is het eiland waar je vooral de vakantie vibe te pakken krijgt. Het hele eiland is eigenlijk strand. Iedereen loopt hier op z’n blote voeten en struint van strandbed naar restaurantje en weer terug. Je kan op ieder plekje de zee in lopen en dan zwem je oog in oog met de mooiste vissen en als je geluk hebt zelf met schildpadden. Vanaf Gili Air kan je heel makkelijk dagtochtjes doen naar de naastgelegen eilanden, Gili Meno en/of Gili Trawangan

Waar verbleven we?

Slow Gili Air
De eerste 2 nachten verbleven we in het super de luxe Slow Gili Air. Een mooie accommodatie met een stuk of 10 privé villa’s met alleen een eigen privé zwembad en enorme tuin op een heerlijk rustig stukje van Gili Air maar waar je toch binnen 5 minuten bij de gezellige barretjes aan het strand bent. Vooral het ontbijt vonden we echt een feest van Slow. Je mocht de avond van te voren aangeven wat je wilde ontbijten en dit werd dan op de door ons gekozen tijd in onze villa geserveerd. Omdat een massage altijd een goed is namen we hier ook een massage, de hele Spa van Slow is een oase van rust en we kwamen dan ook helemaal zen weer naar buiten gelopen. De prijs voor een overnachting in een van deze villa’s is wel aan de hoge kant, zeker als je aan het backpacken bent. Maar het is het geld meer dan waard en een experience om nooit te vergeten!

Daarna waren we nog niet klaar met Gili Air zoals we op de eerste dag al voorspelden en verbleven we nog 3 nachtjes bij KOHO Air.

The KOHO Air Hotel
Dit is een heel nieuw hotel wat ons een tikkeltje Grieks aanvoelden met de blauw/witte kleuren. Wij vonden dit een van de leukste hotels waar we tijdens onze reis geweest zijn, dus dit zegt wat! Het ligt echt middenin het leukste gedeelte van het eiland. Het personeel was zo enorm aardig en lief dat we ons meteen thuis voelde. Bij het ontbijt serveerden ze de lekkerste smoothiebowls en ligt iedere kamer aan het zwembad. Het ruime bed met een buitendouche maakt het plaatje compleet! We hadden onze boot al geboekt terug naar Bali maar anders hadden we hier nog wel een aantal daagje aangeplakt in dit hotel.

Hotspots Gili Air:

 • Kenza yoga, hun restaurant is ook heel leuk!
 • Gili bliss voor de beste smoothiebowls op Gili Air.
 • Saté bar voor super lekkere sate! O.a. tempe en tofu saté.
 • Musa cookery, hip tentje met veel vega(n) opties. Wij zijn er 2x geweest! 🙂
 • Pachamama, heel leuk vega(n) tentje dat ietwat verscholen zit. Goed zoeken dus!
 • Coffee and Tyme in de ‘haven’ voor lekkere koffie en cakes.
 • Hello lambing warring; overheerlijke falafel wraps!
 • Classico Italiano, de beste pizza’s op het eiland en lekkere wijnen.
 • Mowies Bar voor sunset, en alle andere gezellige zitzakplekjes eromheen voor sunset!
 • Legends bar, ga erheen na het eten en de feestjes gaan de hele nacht door!
 • Snorkelen vanaf het strand of tourtje doen naar Meno
 • Op het strand liggen is het gezelligs in die hoek van ‘Chill out’

Tijdens onze reis komen we op veel plekken en bij veel van die plekken kijken we elkaar aan en weten we dat we hier ooit nog wel een keer terug gaan komen. Nou en Gili Air is zeker zo’n bestemming! Wat een paradijs!!

Read all about it

Laatste blogs

Alle blogs