19/4/2019

Klaar voor vertrek

‘We moeten nog even dit doen en daarna moeten we nog even dat doen…’ een zinnetje dat wij de afgelopen maanden dagelijks meerdere keren tegen elkaar hebben gezegd. Een zinnetje waarvan we soms gek werden. ‘We moeten eigenlijk helemaal niets!’ zei ik dan lachend tegen Joost. Maar sommige dingen moeten nou eenmaal wel écht geregeld worden. En dat is meer dan je in eerste instantie denkt….

Zenuwen

Gelukkig hebben we nu, 2 dagen voor vertrek, alles klaar en geregeld. Pfffoeee… Al weken heb ik buikpijn van de zenuwen. Elke keer als ik aan Joost vraag of hij daar ook last van heeft zegt hij: ‘Er gaat zoveel gebeuren, ik kan daar niet zenuwachtig voor zijn want ik heb geen idee wat er gaat komen.’ Heerlijk zo’n mannelijke instelling, daar kunnen wij vrouwen nog wat van leren…. Alleen werd ik vannacht om half 4 wakker en zie ik ineens Joost rechtop in bed zitten en vertelt hij mij heel lief dat hij al een uur zo zit omdat hij niet kan slapen. Stiekem toch de zenuwen die de laatste dagen ook bij hem gaan komen.

Laatste werkweek

Joost heeft vorige week zijn laatste werkweek gehad en heeft na 5 jaar trouwe dienst bij Skydreams de deur dichtgetrokken. Voor degene die erg benieuwd zijn wat Joost voor werk deed, hij was Salesmanager bij een online marketing bureau. Het afscheid viel hem toch wel zwaarder dan verwacht, wanneer er de hele dag alleen maar lovende woorden tegen je worden gezegd en de collega’s een hele borrel met een passende afscheidsspeech hebben georganiseerd weet je dat je een geliefde collega bent geweest. Alhoewel hij altijd met veel plezier naar zijn werk ging is het gevoel van ‘ werkloos’ zijn ook wel een fijn idee.

Huis

Gisteren, donderdag, hebben we de sleuteloverdracht gehad met de ‘nieuwe’ bewoners van ons huis, best heel gek om je huis zo af te staan aan vreemden in de hoop dat je het volgend jaar weer aantreft zoals je het nu achterlaat. Ons huis is via een makelaar verhuurd aan een Duits stel dat in Nederland is vanwege werk. We hopen dat zij er met net zoveel plezier in gaan wonen als wij hebben gedaan.

Pip

Pip hebben we vandaag bij haar tijdelijke adresje gebracht, hoe moeilijk ik dat ook vind, ze gaan enorm goed voor haar zorgen en genoeg foto’s naar ons sturen dus dat voelt fijn. Nu wil ik er niet te veel woorden meer aan vuil maken want anders ga ik weer huilen en voel ik me een slecht baasje…

Inpakken

Al weken lagen er verspreid door ons huis stapeltjes met kleding, boekjes, papieren, slotjes, electronica, pillen, toiletspullen en noem maar op. Dat gaf best wel chaos in ons hoofd maar nu hebben we alles dan eindelijk in onze backpacks gestopt en dat geeft wel rust: HET PAST! Voor die super mooie backpacks willen we trouwens Plutosport.nl nog even enorm bedanken!

Afscheid

Op eerste Paasdag is het dan echt zover! Omdat het Pasen is gaan we eerst nog met mijn familie ontbijten en daarna vertrekken we naar Joost z’n ouders die zullen ons naar het vliegveld brengen. Om 17:40 stijgen we op en vliegen we naar Boedapest, wat misschien nog een beetje als een stedentripje zal aanvoelen maarach, zo kunnen we rustig wennen aan het idee…

Zoals beloofd gaan we tijdens onze reis ook zeker updates geven via onze website met zowel een reisverslag als blogs met tips.

Maar je kunt ons ook vrijwel real-time volgen via polarsteps! Polarsteps is een hele handige app en die volgt automatisch onze route en de plaatsen die we bezoeken tijdens de reis. Je kunt dan ook direct zien waar we op dat moment zijn en ook daar zullen wij foto’s bij plaatsen.

Wanneer we weer een update zullen geven op deze site weten we nog niet (ligt ook aan de wifi-verbindingen) maar houd ons overal maar goed in de gaten:)

Heel veel liefs,

Joost en Viora

Read all about it

Laatste blogs

Alle blogs