7/1/2020

LOMBOK: Onze hotspots!

Na zoveel mooie foto’s gezien te hebben wilden we dit eiland eens met eigen ogen bekijken. We namen de ferry vanaf Bali en kwamen na een kleine 2 uur aan op Lombok in het plaatsje: Sengigi. Vanaf daar namen we taxi naar Kuta. In ongeveer 1,5 bracht de taxi ons naar Kuta.

Meteen toen we aankwamen snapten we waarom iedereen zo dol is op Lombok. WAT EEN STRANDEN. Zo breed. Zo rustig. Zo blauw.

Kuta

We verbleven 3 nachten in Kuta, dit is het meest toeristische maar daarmee ook meteen het meest gezellige plaatsje op Lombok, vanuit hier scooter je makkelijk naar alle mooie stranden die in de omgeving liggen zoals: Selong Belanak, Tanjung Aan en Tempah Beach. We sliepen in een heel nieuw hostel genaamd Kaniu Capsule Hostel. Een heel mooi hostel aan de rand van Kuta. We sliepen op een slaapzaal maar hadden wel een tweepersoonsbed waardoor je toch gezellig je eigen plekje hebt.

Restaurant hotspots Kuta:

  • Bush Radio
  • El Bazar
  • KRNK
  • Ohana (recht tegenover ons hostel)
  • Kenza

Nadat we 3 dagen in Kuta hadden gezeten wilden we nog even een paar dagen terug naar een van de stranden waar we met de scooter al geweest waren: Selong Belanak. Hier lopen de buffels nog over het strand en zijn veel surflesjes voor de beginnende surfer. Hier heeft Joost weer heel wat uurtjes gesurft. Voor 3 euro per dag huur je al een plank en heb je de hele dag plezier! We besloten om hier 2 nachtjes te blijven in een super leuk en nieuw hotel: SUKU Lifestyle Hotel. Dit hotelletje heeft maar 10 kamers en wordt gerund door een Duitse jongen met zijn Indonesische vriendin. In dit dorpje is nog vrijwel geen enkel restaurant of hotel verder en dit was ook wel eens leuk om te ervaren. Daarom aten we twee dagen bij Suku en het was beide keren heerlijk!

Read all about it

Laatste blogs

Alle blogs