13/8/2019

Welke camera's gebruiken we?

Een veel gestelde vraag, en we zien dit zeker als een compliment want dit betekent dat jullie onze foto’s en video’s waarderen! We hebben zelf best wat research gedaan voordat we op reis gingen wat de beste apparatuur was om mee te nemen. We zijn uiteindelijk uitgekomen op 3 camera’s en we zijn tot nu toe heel blij met onze keuze en delen deze dan ook graag met jullie!

Video

Zoals je op ons youtube kanaal kan zien komen daar onze camera’s vaak voorbij omdat we gebruik maken van maarliefst 3 camera’s. Dat klinkt heel luxe en misschien als veel, maar wij zouden ons echt geen raad weten als een van deze drie camera’s weg zou vallen. Want iedere camera geeft ons weer andere mogelijkheden om jullie optimaal te laten meegenieten van onze wereldreis.

 1. DJI Osmo Pocket
  Onze favoriet omdat hij zo klein is en toch een hele goede beeldkwaliteit heeft: de DJI Osmo Pocket
  Helaas is het op dit cameraatje niet mogelijk om een externe microfoon aan te sluiten en ook is hij niet waterdicht. Wel is deze camera super stabiel en scherp in het donker.
 2. Sony A6500
  Daarnaast filmen we ook vaak met onze Sony A6500, iets groter en daardoor minder handig in gebruik maar omdat deze toch echt de beste beeldkwaliteit geeft proberen we zoveel mogelijk met deze camera te filmen.
 3. GO Pro
  Omdat we toch ook graag onderwater willen filmen hebben we een Go Pro Hero 7 Black aangeschaft. We zijn onder de indruk van de kwaliteit van het beeld dat uit dit kleine apparaatje komt.

Foto

Zoals velen van jullie wel weten is fotografie echt Joost zijn ding en hij heeft voordat we op reis gingen uitgebreid research gedaan naar welke camera we mee moesten nemen. Er is tegenwoordig zoveel keus en de ene camera kan weer net weer meer dan de ander. Maar wij hebben gekozen voor de Sony A6500. Hij is razendsnel en hij heeft bovendien een touchsceen waardoor je objecten met een druk op het scherm scherp kan stellen. Hij heeft een ingebouwde beeldstabilisator en je schiet er met het grootste gemak 4K beelden mee. Het was wel een flinke uitgave in ons wereldreis spaarpotje maar wij vinden het nu al de beste keuze ooit!

Wij hebben de body los gekocht en daarbij twee soorten lenzen:
Onze ‘grote’ lens; deze gebruiken we heel veelzijdig en is ook makkelijk in gebruik. Deze lens heeft een zoom functie. Dit heeft onze andere lens niet. Deze lens is meer bedoeld om portretten mee te schieten en vraagt iets meer handigheid maar maakt wel vettere scherpte diepte foto’s!

Onze Go Pro gebruiken we naast het maken van video’s ook voor het maken van dit soort foto’s.

Daarnaast gebruiken we de volgende accessoires:

 • Rode VideoMicro deze gebruiken we op onze Sony A6500, we hebben er een zogenaamde ‘deadcat’ opzitten zodat de wind niet te horen is.
 • Tripod heel handig voor zowel foto als video!
 • SD- kaart voor Sony A6500 (let erop dat deze U3 op het kaartje heeft staan, anders is het niet mogelijk om in 4k te filmen.
 • SD-kaart voor zowel de Go Pro als de Osmo Pocket.

Er zijn ongetwijfeld nog betere, mooiere en duurdere camera’s en accessoires te koop maar wij hebben natuurlijk ook het ‘ probleem’ dat we alles in onze backpack mee moeten slepen. Bijvoorbeeld een goede DJI drone is nog wel echt een droom (he dat rijmt!) maar punt 1 is dat een dure uitgave en punt 2 neemt dit onwijs veel ruimte in beslag. Dus we houden zeker nog wat wensen en wie weet kan jij ons daarbij helpen want mocht jij nou een camera, stofzuiger of bijvoorbeeld een e-reader willen/moeten aanschaffen bij Coolblue gebruik dan deze link en zoek naar je gewenste item, want op deze manier krijgen wij een paar procent van jouw aanschafwaarde van Coolblue en sparen we op die manier om onze foto/video collectie uit te breiden.

Read all about it

Laatste blogs

Alle blogs